Jiangxi provincija Poyango ežero apsauga ir remontas tobulos ekologinės ir aplinkos problemos
6 mins read

Jiangxi provincija Poyango ežero apsauga ir remontas tobulos ekologinės ir aplinkos problemos

Šaltinis: Ekologijos ir aplinkos ministerija
Redaktoriaus pastaba: Pastatykite gražią Kiniją, užimkite svarbią poziciją statant stiprią šalį ir nacionalinį atjauninimą.Modernizuojant gražią Kinijos statybą, išsamiai skatinančią harmoningą žmonių ir gamtos simbiozę, palaikant aukštos kokybės vystymąsi su aukštos kokybės ekologine aplinka, nuolatiniu ir gilinant taršos prevencija ir kontrolė, gindamas mėlyną dangų, mėlyną vandenį, gryną žemę, ir gražūs mėlynos, žalios ir skaidraus vandens namai.„Liaudies“ kasdienis užsienio tinklas paskelbė daugybę pranešimų, skirtų papasakoti ekologinės aplinkos apsaugos patikrinimų, statybos be atliekų miestų istoriją ir prižiūrėti gražius namus.Esmė

04:53
2024 m. Gegužės mėn. Centrinė trečioji ekologinės aplinkos apsaugos priežiūros komandos inspektorius Jiangxi provincija nustatė, kad nelegalus Poyango ežero apgulties taisymas buvo formoje, o pagrindinių vandenų draudimas ir vandens biologinė apsauga nebuvo vietoje, o žemės ūkio paviršiaus problema – žemės ūkio paviršiaus problema Šaltinio tarša buvo ryški.
1. Pagrindinė padėtis
Poyango ežeras yra didžiausias gėlo vandens ežeras mano šalyje, kuris vaidina svarbų vaidmenį reguliuojant Jangdzės upės vandens lygį, saugant biologinę įvairovę ir palaikant regioninę ekologinę pusiausvyrą.Poyango ežero apsaugos ir atkūrimo stiprinimas yra neišvengiamas reikalavimas apsaugoti Jangdzės upę ir Jiangxi aukštos kokybės vystymąsi.
Antra, pagrindinė problema
Pirma, nelegalus nykštukinių sakų ištaisymas teka forma.Poyango ežere yra daugybė žmonių, kaip nykštukinis Zhanyu aptvaras, kuris daro įtaką ežero teritorijos vandens kokybei ir blokuoja upių ir ežerų sistemos jungtį.2020 m. Rugpjūčio mėn .Tačiau įgyvendinant atitinkamus Jiangxi provincijos departamentus, tai buvo apibendrinta tik patys įgyvendinimo proceso metu.Po to, kai tikrinimo komanda, slapta ištirta 2024 m. Balandžio mėn., Vietos tyrimas vėl buvo ištirtas, o iš pradžių buvo atrasti 44 nelegalūs nykštukai, naudojami veisimui.Patikrinime nustatyta, kad Jiujiango Duchango grafystėje Nanji pelkių nacionaliniame gamtos rezervate dešimtys akrų buvo dešimtys tūkstančių akrų nelegalių nykštukų aptvarų ir visiškai neišvalė ir ištaisė.Dashafango plotas Nanchango grafystėje pasiekė 40 000 ha.
1 pav., 2024 m. Balandžio 9 d., Patikrinimo komanda slapta nustatė, kad Jiujiang Duchang County Nanji pelkės nacionaliniame gamtos rezervate turėjo dešimtis tūkstančių akrų nelegalių nykštukinių tvorų.
Shangrao Poyang County Zhubei Beibei ir Qunliyu yra nykštukinės tvoros, turinčios daugiau nei 10 000 arų ploto, ir buvo kilę problemų dėl nelegalios veisimo.Valymo ir ištaisymo metu „Zhubei Di Di“ atidarė tik mažesnį nei 100 metrų ilgio tarpą.Kai patikrinimo komanda slapta ištyrė, maždaug 2000 arų Poyango apygardos plotas buvo išklotas ūkininkavimo vandeniu.Raudonoji žvaigždė Jiujiang komunistų jaunimo mieste, kuris buvo ištaisytas, vis dar turi veisimąsi Hongxing’e, ji taip pat naudojama trąšoms.
Vandens metodas aiškiai nustato, kad ežerui draudžiama statyti žemę.2021 m. Lapkričio mėn. Atitinkami Nacionalinių departamentų rekomendacijos stiprinti svarbių Jangdzės upės ekonominės juostos ežerų apsaugą ir valdymą aiškiai pareiškė, kad buvo draudžiama apsupti ežerą statyti žemę ir tvarkingai įgyvendinti atsitraukiančią žemę bei grįžti prie ežero .Kadangi nelegalus nykštukas nebuvo vietoje, ežerai nebuvo sustabdyti.2021 m. 857 ha ežerų, esančių tvenkinio gale, Šangrao Qian grafystėje, tapo dirbama žemė, užpildžius dirvožemį.Nanchango apygardos nykštukė grįžta prie ežero, tačiau krantinė buvo užfiksuota, o 2500 arų ežerų paplūdimių žemoje aptvare tapo dirbama žemė.
Antrasis yra netinkama apsauga ir kiaulės.Reikalavimai uždrausti pagrindinius vandenis nėra įgyvendinami.2019 m. Kompetentingas Jiangxi provincijos departamentas aiškiai parodė, kad Poyango ežero draudimo apimtis yra ežero vandens linijos vandenyse ir buvo išdžiūvusi į ežerą. Nykštuko koncentracijos sritys nebuvo įtrauktos į draudimo apimtį.Lushano miesto ežero rajone, Jiujiang, ypač Changhu, yra piratų.Žmonės netoli Jangjiango provincijos gamtos rezervato močiutės šventyklos Poyang ežere, Poyang ežere, Duchang County, Jiujiang.Poyango ežere buvo rasta penkių delfinų 2022–2023 m., Mirė žvejybos tinkluose ir žuvų linijose.
„Jiujiang Port Xingzigang“ rajonas Shashano darbo zona Išsami terminalo statybų aikštelė yra tik 2,7 km nuo Jangdzės upės Porkey provincijos rezervato pagrindinės teritorijos Poyango ežere.2024 m. Kovo mėn. Patikrinimo komanda slapta nustatė, kad projektas vykdo gilinimo operacijas pažeidžiant reglamentus, o gilinimo nuosėdos užpildė kai kuriuos kranto vandenis į žemę.Kovo 22 ir 24 dienomis buvo du naftos nutekėjimai gilinimo laivuose
2 paveikslas, 2024 m. Kovo 24 d., Patikrinimo komanda slapta išsiaiškino, kad naftos nutekėjimo avarija įvyko nelegaliuose gilinimo laivuose, o naftos ir nešvarios zonoje buvo įstrigęs mažas delfinas.
Trečia, iškilminga žemės ūkio veido šaltinio taršos problema.Pastaraisiais metais bendra Poyango ežero fosforo koncentracija nepasiekė ežero ir iždo III klasės vandens standartų standarto.2023 m. Tik 5 iš 18 nacionalinių kontrolės sekcijų koncentracija ežere pasiekė standartą;Trąšų ir pesticidų kiekis Binhu srityje yra didelis, tačiau redukcijos sumažėjimas nėra griežtas.Taškinis patikrinimas nustatė, kad azoto trąšų ir kalio trąšų kiekis Youlano mieste, Nanchango grafystėje, tai yra statistikos departamento statistika, yra lygi nuliui, o žemės ūkio ir kaimo departamentų duomenys vis dar taikomi; Trąšos 2023 m. Nuo 2021 m. Sumažėjo.Nanchango grafystėje ir Yongxiu grafystėje visur yra ežerų rajono apsupti žemės ūkio žemės.Ežero teritorija taip pat paprastai pažeidžia „Poyango ežero ekologinės ekonominės zonos aplinkos apsaugos taisykles“.
3 paveikslas, 2024 m. Balandžio 29 d., Patikrinimo komanda slapta sužinojo, kad apleistą pesticidų pakuotę galima pamatyti visur
Priežasties analizė
Atitinkami Jiangxi provincijos ir Nanchango, Jiujiango ir Šangrao palei ežerą departamentai nesuprato, kad „eidamas į Eangtzės upės ekologinę aplinką“ svarbiausia “, kad nepakanka Keye pastangų“. Susijusių klausimų egzistavimas Poyango ežero apsaugoje ir remonte.
Patikrinimo komanda toliau ištirs ir patikrins atitinkamą situaciją, ir atliks tolesnius patikrinimo darbus, jei reikia.
Ataskaita/atsiliepimai