Giliai | Kaip pralaužti „trečiąją sieną“?
16 mins read

Giliai | Kaip pralaužti „trečiąją sieną“?

Šaltinis: „Future Trail FBeauty“

Iki 2024 m., Toliau tobulinus Kinijos vartotojų „žinių tankį“, grožio prekės ženklų „rinkodaros pokalbis“ perėjo nuo emocinio „tekstinio žaidimo“ prie rimtos „mokslinės demonstracijos“.Galbūt kai kurie prekės ženklai šauks „gerų laikų čia“.

Tačiau realybė yra tokia, kad tarp prekės ženklo technologijos ir vartotojų plitimas tapo silpniausiu ryšiu.

Pagal žiniasklaidos ekologiją techninės „vidinės apimties“ ekologija, pasitikėjimo prekės ženklo komunikacija išlaidos yra padidintos į naują aukštumą, o perdavimo efektyvumas greitai sumažėjo.Daugelis kompanijų turi sunkią ir silpną turinio dilemą.

Kai kurie žmonės apibendrina, kad kai kurių kompanijų moksliniai tyrimai yra „kvaila rankena“, apie kurią nekalbama, ir daugelis juodųjų technologijų yra neteisingai suprantamos kaip „IQ mokestis“; Ekspertų svarstymas;

Šie reiškiniai gali būti bendrai vadinami „platinimu“, kuris ilgainiui leidžia auditorijai, turintiems mokslinės tyrimų vertę, susitapatinti su orbita.Tai yra dėl vis svarbesnės ir sunkios operacijos, pasakojančios, kad mokslinės istorijos tapo pripažintu prekės ženklu.

Visų pirma, pati mokslo komunikacija yra speciali tarpdisciplininės tyrimų sritis.

Jau šeštajame dešimtmetyje britų mokslininkas Benalas pirmiausia atkreipė dėmesį į „socialinę mokslo funkciją“, kad moksliniai mainai apima ne tik mokslininkų mainus, bet ir viešąsias mainus.Tačiau kadangi „moksliniame komunikacijoje“ yra įvairus turinys, neaiškios sąvokos ir disciplinos nuosavybė, vis dar yra daug ginčų dėl to, kas „mokslinė komunikacija“.

Tsinghua universiteto mokslo universiteto profesorius Wu Guosheng mano, kad mokslinė komunikacija apima mokslo, žiniasklaidos ir visuomenės sąveiką, kuri skiriasi nuo vienkrypčių komunikacijos nuo mokslo.Viena vertus, mokslininkai skleidžia mokslines žinias ne savijautos masėms, kita vertus, visuomenė taip pat dalyvauja kuriant mokslines žinias, formuluoti mokslinę politiką ir sukurti mokslinę sistemą bei tinkamą socialinį vaidmenį mokslinio mokslo kartu su mokslininkais.

„Visuomeninis mokslas“, kurį pasiūlė britų mokslinio sociologas Alanas IrwinasDabartinė mokslinė komunikacija apėmė pagrindinę mokslinę bendruomenę į aukščiausią ir apačią vienkartinę „mokslo populiarumo etapą“ ir „visuomenės supratimo mokslo“ etapą, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas komunikacijos poveikio gerinimui. tarp mokslo bendruomenės ir visuomenės.

Sprendžiant iš didžiosios įmonės išdėstymo,Nesvarbu, ar tai pati mokslinių tyrimų sistema, ar mokslinė komunikacija, atrodo, kad ji nori nutraukti „viršutinio atstumo“ inerciją, peržengti „trečiąją sieną“ ir leisti vartotojams dalyvauti mokslinėje veikloje ir vienodai skleisti įmonę. .

Kinijos rinkoje, kurioje keičiasi rinkodara, galima sakyti, kad mokslinė grožio komunikacija buvo suteikta praktiškesnė reikšmė:

Akivaizdu, kad Mokslinio karščiavimo eros mentalitetas bendrovės konkurencija yra ne tik mokslinių tyrimų stiprumas, bet ir to paties dažnio mokslinės vertės efektyvumas.Norint atlikti gerą mokslinės komunikacijos darbą, reiškia, kad įmonės ir produktai turi ne tik turėti pakankamai mokslinių tyrimų ir mokslinių demonstracijų, bet ir veiksmingai skleisti vartotojus moksliniais metodais.

„FBeauty Future Trace“ specialiame pranešime, atliktame praėjusiais metais„Grožio mokslo komunikacija: kas praeis ir plis?200 ir daugiau vartotojų atskleidžia realius poreikius “Tiriant 2111 vartotojų, rezultatai parodė, kad daugiau nei 90 % vartotojų manė, kad mokslinė komunikacija yra būtina ir svarbi, ir didžiąja dalimi gali turėti įtakos jų kosmetikos vartojimo sprendimams.

Išsamesniame dimensijos pastebėjime galima pastebėti, kad pasikeitė kalbų sistema, komunikacijos kelias ir komunikacijos metodai, susiję su grožio takelių moksliniu sklaidymu, o aukštesni reikalavimai buvo skirti moksliniam įmonės komunikacijai.

Kylančios platformos, tokios kaip trumpi vaizdo įrašai, VR, AR ir kt., Leido mokslinei komunikacijai pradėti „karštų ginklų“ erą. Norėdami sustiprinti kalbą daugiau formų, bendrauti ir tiesiogiai bendrauti su vartotojais.

todėl,Mokslinė grožio pramonės komunikacija yra ne tik moksliniai parodymai, išsamus mokslinių įrodymų grandinių rinkinys arba „Circle Communication“ techninėje srityje. .

Grožio pramonėje yra nesibaigiantys sėkmingi atvejai, kuriuos praeityje įgijo mokslinė komunikacija.

Ilgas populiarus nikotinamido mokslas išvedė „Olay“ iš prekės ženklo lovio ir kovojo su nuostabiu „Component Party“ odos priežiūros laikais.

„FBeauty Future Trace“ tyrimai ir plėtra rodo, kad anksčiau, kai mokslinės komunikacijos pabaigoje, tarptautinė grožio grupė turi daug patirties pramonėje.

Pirmiausia turime nustatyti mokslinio komunikacijos jausmą kasdieniniame prekės ženklo veikloje.

Tarptautinė grožio grupė ne tik turi stiprią MTTP sistemą, bet ir visada sąmoningai aktyviai skleidžia mokslą ir vertina mokslinę komunikaciją kaip mokslinių tyrimų dalį.

Pavyzdžiui, Olay pateko į Kinijos rinką, norėdama aktyviai skleisti nikotinamido ingredientus, ir paaiškino nikotinamido ingredientų vaidmenį ir mechanizmą ankstyvųjų mokslinių tyrimų ir techninių platformų, tokių kaip vaisių apvalkalai, ir tikras žavesys. laiko.

„L’Oreal Group“ 2019 m. Pristatė mūsų gaminių platformą „Inside“, kad paaiškintų formulės žaliavas, naudojimą, gamybos metodus, naudoti aprašymus ir jautrumo sąlygas, kurios gali būti sukurtos vartotojams ir Kol.

„Tai nėra toks, koks buvo anksčiau, ir dabar vartotojai iš tikrųjų pasikeitė. Sveikatos ir grožio atžvilgiu jie labai atsargiai ieško jiems tinkamiausių produktų. Kaip prekės ženklas, turime atsakyti į šį ketinimą, pateikti realų Efektyvi mokslinė informacija ir leiskite jiems būti informacija apie informaciją apie „Torrent“, tai yra pramonės ir pramonės atstovų atsakomybė. , ir priimti gerus sprendimus.

Antra, iš organizacijos palydėjo sisteminę mokslinės komunikacijos kovą.

Iš esmės didelės įmonės turi pilną laiką dirbančių mokslinių komunikacijos skyrius arba atskiras pareigas.Gao Pei, „P&G Greater Kinijos“ mokslinės komunikacijos generalinis direktorius, atskleidė, kad „Procter & Gamble“ mokslinės komunikacijos sistema yra pasaulinė komanda. Ji bus atitinkamai sukonfigūruota įvairiose pagrindinėse srityse (Šiaurės Amerikoje, Europa, Azijoje) ir kategorijos aplink Pasaulis.

Projektuodami mokslinės komunikacijos funkcijas, „Procter & Gamble“ sukurs mokslinį produkto turinį rinkoje, tyrimams ir plėtrai ir kitoms komandoms ankstyvoje produkto kūrimo etape.Vėlesniu prekės ženklo laikotarpiu mokslinės komunikacijos komanda bus atsakinga už produktų mokslo ir odos žinių plitimą žiniasklaidai, nuomonės lyderiams, net pardavimams, klientams ar pardavėjams.

Dr Hao Yu, atsakingas už mokslinį komunikaciją ir gerai žinomą „L’Oreal China“ tinklaraštininką, mano, kad „mokslinio komunikacijos tikslas yra sukurti sistemą, skirtą atpažinti ir pasitikėti prekės ženklo moksliniais ir technologiniais galimybėmis bei profesiniais sugebėjimais . „Todėl„ L’Oreal “sistemoje mokslinio ryšio turinys turi prasiskverbti į kiekvieną įmonės ryšį iš viršaus į apačią ir pirmiausia pasiekti to paties dažnio ir kalbos sistemos vidinės mokslinės vertės vienybę.

Trečia, sukurkite mokslinės sklaidos vertės grandinę nuo vidaus iki išorinio.

Remdamiesi vidaus mokslinės vertės sutarimo sudarymu, prekės ženklai turėtų ieškoti atitinkamų išteklių išorinių komunikacijos nuorodų kūrimui kurti.

Kalbant apie techninį patvirtinimą ir mokslinių tyrimų standartus, pagrindinės „L’Oreal Association“ grupės, tiesiogiai susijusios su moksliniu turiniu (pvz., Mokslinėmis asociacijomis, sričių ekspertais, profesionaliais Kol ir kt.) Vyksta aukšto dažnio komunikacija ir sąveika, reguliariai siunčia mokslinius tyrimų pranešimus , ir bus tiriami.

Akademinio rato ir mokslinės komunikacijos sutarimas vaidino labai svarbų vaidmenį rinkoje.

Žinoma, vartotojų pusėje be profesinių žinių įmonės turi investuoti daugiau energijos.Daugelio mokslinių kalbų „vertimas“ taps daugelio tarptautinių kompanijų kryptimi.

Paimkite „Estee Lauder“ kaip pavyzdį.

Sumažinti technologijos supratimo slenkstį yra raktas į C -Siely Communication.Racionalios odos priežiūros rėmėjas dr. Bingas Hanas mano, kad mokslinės kalbos pertvarkymas į kalbą, kurią supranta vartotojai, gali ne tik leisti Kol ir vartotojams suprasti, bet ir toliau paaiškinti bei skleisti.

Apskritai, tarptautinės įmonės turi labai aiškias mokslinės komunikacijos idėjas ir pareigas, sudarydamos mokslinės komunikacijos žaidimą nuo B -END iki C -END, o ilgalaikio perdavimo procese gana subrendusio savęs propopacijos ir jo komunikacijos ekologijos, ir jo komunikacijos ekologija, Kai kurios tarptautinės įmonės netgi sukūrė tiesioginę konvertavimo ryšį mokslinės komunikacijos ir rinkos pardavimams.Būtina užtikrinti mokslinių tyrimų didžiųjų bendrovių ir gelmių, tačiau taip pat dar labiau praplečia C -Eend komunikacijos pločio ir konversijos efektyvumą.

Tačiau tarptautinių įmonių mokslinis komunikacija nėra statiška.„Times“ migracijai toliau plečiama mokslinės komunikacijos riba.„FBeauty Future Trace“ taip pat nustatė, kad senos mados tarptautinės įmonės, tokios kaip „Shishengtang“, teikia mokslinę komunikaciją produktų kūrimo pabaigai, kad sukurtų uždarą naujos galutinės paslaugų vartotojų rinkos vertės vertę ir dar labiau pagerina vystymosi efektyvumą.

Nors mokslinių tyrimų pabaiga yra gana vėlu nei tarptautinių kompanijų, vidaus prekės ženklų, ypač „mokslo ir technologijų mokyklų“, puikiai supranta mokslinės komunikacijos svarbą.

Daugiau nei prieš dešimt metų „Giant Creatures“ pasiekė daugelio pagrindinių produktų technologijų proveržį. .

Panašiai tarp tokių kompanijų kaip Perlaya, JAV, Šanchajaus Jiahua, Huaxi biologija, gamtos salė ir kt.Mokslinė komunikacija sulaukė strateginio dėmesio.Daugelis įmonėje yra įsteigę specialius pareigas, skirtas vykdyti mokslinės komunikacijos skyrius, ir suderinus rinkos departamentų ir MTTP departamentų dalyvavimą, jie atliko turtingą mokslinės komunikacijos turinį.

Kai kurie vidaus prekės ženklų prekės ženklai netgi randa savo pranašumų mokslinio komunikacijos lygmeniu.Pavyzdžiui, Perlaya „Ankstyvoji C ir Night A“ yra veiksmingumo pažinimas vartotojų, kurie jau turi vitamino C ir vitamino A. Vartotojų odos priežiūros koncepcijos yra naudojamos kaip pagrindinė rinkai. Priežiūros koncepcija, atidaryti eismą ir prekės ženklo rinką.

Apskritai, atsižvelgiant į dabartinę rinkos konkurenciją,Daugeliui vidaus prekės ženklų prekės ženklų reikia greitai sukurti mokslinės komunikacijos sistemą, pritaikytą jos pačios įmonės kultūrai ir prekės ženklo matricai, laikantis prielaidos, kad mokslinių tyrimų „pagrindas“ yra tvirtas.Nuo mokslinio ir technologinio turinio kaupimo iki komandos paskirstymo ir net išorinių komunikacijos išteklių šukų, pradedant nuo komunikacijos detalių piešimo iki komunikacijos sistemos statybos, vidaus prekės ženklo prekės ženklas susiduria su daugybe konkrečių problemų ir iššūkiai.

Zou Yue, „Nature Hall Group R&D Center“ generalinis direktorius, atkreipė dėmesį, kad didžiausias iššūkis vykdyti technologijos komunikaciją yra tas, kad kosmetika yra išsami daugelio disciplinų disciplina, apimanti organinę chemiją, neorganinę chemiją, analitinę chemiją, biologinę fermentaciją, in vitro in vitro in vitro, in vitro. Ląstelių tyrimai, klinikiniai tyrimai, dermatologijos medicinos mechanizmai ir kt., Kaip patikslinti daugiausiai technologijos pardavimo taškų, kurie daro įspūdį vartotojams, yra labai sudėtinga.

Faktiškai,Daugelis kompanijų vis dar yra „kortelių“ turinio lygiu mokslinio ryšio lygiu.

Viena vertus, daugelio mokslinių tyrimų turinio kaupimas vis dar išlieka prekės ženklo patvirtinimo lygiu. Mokslinis vertimas „. Žemė perteikia mokslą ir technologijas vartotojams.

Žinote, pats technologijos turinys turi aukštą supratimo slenkstį, todėl dabartiniams vartotojams sunku patikėti, kad tos „nežinomos“ technologijos gali sudaryti tik galutinę transformaciją.

Kita vertus, daugelio įmonių mokslinis komunikacija bus pernelyg remiantis išoriniais ištekliais, tačiau nekreipia dėmesio į jų pačių mokslinio komunikacijos turinio gamybos pajėgumų kūrimą.Daugybė mokslinio komunikacijos turinio kyla iš pramonės ekspertų ir ekspertų šalutinių įrodymų, o vartotojai labiau nori tikėti pačios įmonės moksliniu balsu.Ne tik tai, kad vartotojai ir rinka mano, kad tai nebėra viena iš mokslinių ir technologinių pasakojimų bei pasiekimų, bet ir visos įmonės mokslinių tyrimų stiprumo pastangos ir įmonės pastangos siekti mokslinių tyrimų rezultatų.

Svarbiausia, kad vartotojai yra mokslinio komunikacijos turinio atskaitos taškas ir galutinis taškas.Todėl mokslinė komunikacija turi pasikeisti iš pagrindinio populiaraus mokslo į interaktyvų informacijos susidūrimą ir netgi priversti įmones pakeisti produkto kūrimo ir sklaidos aplink vartotojus turinį.

Pvz., Prieš mokslinę komunikaciją „Shangmei“ grupė paprašys mokslinių tinklaraštininkų, kurie labiausiai domėsis technine kryptimi ir priimtiniausiais raktiniais žodžiais vartotojams.

Apskritai, dauguma vietinių kompanijų vis dar yra „infrastruktūros“ stadijoje, kuri nustato veiksmingas ir tvarias mokslinio pasakojimo galimybes.Tai vis dar aktyviai tyrinėja konkrečius praktinius klausimus, tokius kaip darbo tikslai ir komandos kūrimas.

Kalbant apie funkcijas, vietinės įmonės turi artumo ir lankstumo pranašumų, tačiau įmonės mokslinės komunikacijos komandos mokymui reikia laiko.Tokie talentai turi ne tik suprasti rinką ir suprasti technologijas.

Konkrečiame darbe jie taip pat turi priversti mokslinio komunikacijos darbą turėti sistemą, planuoti, kiekybiškai įvertinamas ir rezultatas, atverti rinkos ir rinkodaros viziją, sutelkti dėmesį į įmonės strategiją ir prekės ženklo išdėstymą bei iš naujo patvirtinti mokslinių poreikių ir tikslų tikslus. Ryšys iš vidaus į vidų.

Pagal subrendusį turinio rezervus ir gamybą komanda turi veiksmingai patikrinti ekspertus ir nustatyti veiksmingą savęs nustatymo ir išorinių komunikacijos išteklių matricą. Konversijos mechanizmas, skirtas užbaigti visą uždarą mokslinės komunikacijos kilpą.

Kai kuriems praeityje palyginti silpnus prekės ženklus jiems net reikia išsamiai rekonstruoti bendrą prekės ženklo įvaizdį, padėties nustatymą ir rinkodaros modelius, susijusius su moksline komunikacija.

Laimei, nuolat tyrinėjant ir bandydamas bei klaidas, vidaus prekės ženklo prekės ženklas pamažu sudarė savo žaidimo rinkinį ir netgi pirmauja segmente.

Apskritai, nesvarbu, ar tai yra užsienio fondo prekės ženklas, turintis subrendusią patirtį, ar vidaus prekės ženklas, kuris yra novatorišku tyrinėjimo laikotarpiu, jis susidurs su nauja normalizavimo, profesionalumo ir visiško masto mokslinės komunikacijos užimtumo era.Įmonės taip pat turi ruoštis ilgalaikei praktikai ir iteracinei skatinimui.

„FBeauty Future Trace“ kartu su tyrimo situacija, padalijus mokslinį grožio plitimą į keturis etapus:

Kas paskleis, kur plinta, kas plinta, kas plinta, kada plisti ir kaip plisti?

Šios nuolatinės problemos ir toliau atskleis naujas mokslinės komunikacijos idėjas, susijusias su vartotojų ir rinkos iteracija.

Viena vertus, po to, kai mokslinio komunikacijos supratimas bus visiškai pažadintas, bus sukurta sistemingesnė ir išsami mokslinių tyrimų turinio sistema, o visas darbuotojų dažnis bus baigtas įmonėje. Kiekvienas darbuotojas yra mokslinio ryšio uostas.

Tuo pačiu metu „Science Communication“ turinys taip pat bus turtingas. Realybė, skirta pagerinti komunikacijos efektyvumą.

Mokslinė komunikacija neliks vizualinio lygio.Pavyzdžiui, „Procter & Gamble“ priėmė virtualią aromatų technologiją vartotojų scenarijuose, kad vartotojai galėtų tiesiogiai patirti produkto aromatą, o ne naudoti grafiką, kad vartotojai galėtų mąstyti.

Tačiau toliau kylant moksliniam komunikacijai, ir pasibaigus mokslinio komunikacijos pranašumui, kaip prekės ženklai atkreipė vartotojų dėmesį į mokslinės informacijos srautą, sukėlė vartotojų mintis ir buvo sukurti rinkoje, kad būtų galima kurti rinkoje Pabaiga.

Informacijos suskaidymo metu padidinkite komunikacijos dažnį, suraskite savo mokslinio komunikacijos poziciją ir nustatykite stiliaus ir mokslinės pasakojimo sistemą, kuri yra svarbi tvirto proto priemonė.

Bet verta paminėti,Mokslinė komunikacija, pirmiausia mokslas, plinta.Galutinis mokslinės komunikacijos rezultatas yra ne sąmoningai skleidžiantis mokslą, o remiantis praturtinant mokslinę komunikaciją, leiskite vartotojams imtis iniciatyvos prisijungti Ir tapti prekės ženklo mokslo komunikacija -pagrindine įstaiga, užuot leidusi sumažinti tokį vadinamąjį mokslą iki rinkodaros „vaizdų“.

Apskritai, nuo mokslinės komunikacijos sistemos konstravimo, kalbos lapo statybos iki komunikacijos matricos ir mokslinės komunikacijos komandos mokymo, kiekvienas mokslinio komunikacijos kūrinys gali būti sakomas kaip nepriklausomas klausimas.„FBeauty“ ateitis taip pat prasidės naujų naujų produktyvių pajėgų kūrimo ciklu.

Autorius/Chen Long

Redaguoti/liu ying