Standartizuokite statybinių atliekų tvarkymą ir sukurkite gerą ekologinę aplinką
4 mins read

Standartizuokite statybinių atliekų tvarkymą ir sukurkite gerą ekologinę aplinką

Aš dažnai matau statybų atliekas.Statybinių atliekų pavojai daugiausia apima aplinkos taršą, žemės okupaciją, žmonių sveikatą, paslėptų žmonijos pavojų, įtakos miesto įvaizdžiui, ekonominiams nuostoliams ir socialinėms problemoms.
1. Aplinkos tarša: Statybos ir sąvartynų statybinių atliekų sąvartynų metu, dėl fermentacijos ir lietaus vandens, filtruojamos iš aplinkinio paviršinio vandens ir požeminio vandens, o paviršinio vandens ir požeminio vandens mirkymas dėl fermentacijos ir lietaus vandens.
Statybos atliekos yra linkusios į kenksmingas dujas sukravimo proceso metu, ir ši kenksminga duris išleidžiama į orą, kad užterštų atmosferą.
Kenksmingos medžiagos statybinės atliekos (tokios kaip klijų, dangų statyba, kt.) Į šiukšlių filtravimo skystį prasiskverbia į dirvožemį ir atsiranda daugybe fizinių, cheminių ir biologinių reakcijų, sukeldami dirvožemio taršą.
2. Žemės okupacija: Atliekų statyba užima daug žemės išteklių, kurie ne tik daro įtaką bendram miesto planavimui ir grožiui, bet ir tampa veisline lova uodų veisimui, o tai kelia grėsmę aplinkinių gyventojų sveikatai.
3. Žmogaus sveikatos pažeidimas: žalos medžiagos (pvz., Sunkiųjų metalų elementai) statybinių atliekų pleiskanojimu į dirvožemį per šiukšlių filtravimo skystį, absorbuojamos augalų šaknies sistemos arba yra sintezuojami mikroorganizmais, o tai paveiks žmonių sveikatą.
Dulkės, susidarančios atliekų statybos proceso metu, daro neigiamą poveikį oro kokybei ir padidina kvėpavimo takų ligų riziką.
4. Paslėptos saugos pavojai: netinkamos statybinės atliekos gali sukelti paslėptą saugos pavojų.
5. Miesto įvaizdis: didelis kiekis sukauptų statybinių atliekų ir kietųjų medžiagų turi įtakos miesto įvaizdžiui.
6. Ekonominiai nuostoliai: norint susitvarkyti su kietųjų medžiagų atliekomis, reikia didžiulės ekonominės išlaidos, įskaitant transportavimo, perdirbimo ir priežiūros išlaidas.
7. Socialinės problemos: neteisėtas statybų atliekų dempingas sunaikins bendruomenės aplinką ir sukels gyventojų nepasitenkinimą ir socialinius prieštaravimus.



☜ Teisės klasė 律

„Miesto architektūrinių atliekų valdymo reglamentai“

2 straipsnis Šiose nuostatose nurodytos statybos atliekos reiškia įvairių pastatų, konstrukcijų, vamzdžių tinklų statybos, rekonstrukcijos, plėtros ir griovimo statybos, vamzdžių tinklų statybos, rekonstrukcijos, plėtros ir griovimo, taip pat dekoravimo ir dekoravimo procese.

7 STRAIPSNIS Statybos atliekų disponavimo skyrius taikomas Miesto žmonių vyriausybės kompetentingam aplinkos sanitarijos departamentui ir kreipiasi dėl miesto statybos atliekų patvirtinimo.

13 straipsnis Statybos skyrius neperduoda statybinių atliekų asmenims ar vienetams, kurie asmenys neužsiima statybinių atliekų gabenimu.

14 straipsnis, kai statybinių atliekų šalinimo vienetas, gabenant statybines atliekas, turi būti patvirtinami statybinių atliekų šalinimo dokumentai su transporto priemone.

15 straipsnis Nei vienas padalinys ar asmuo savo noru išmes, ar sukrautų statybų atliekas.

22 straipsnis Jei statybų skyrius perduos statybų atliekas asmeniui ar vienetus, kurie nebuvo patvirtinti statybinių šiukšlių gabenimo laiko limitas ir įspėjimai.Baudos baudos mažesnės nei 100 000 juanių.

23 straipsnis Jei vienetas, kuris disponuoja statybomis atliekomis, išmes ir siūlo statybų atliekas pernešdamas statybines atliekas, kompetentingas miesto aplinkos sanitarijos departamentas liaudies vyriausybė užsako pataisas per terminą ir įspėja.Baudos baudos už 5000 ar mažiau juanių baudas.

26 straipsnis ir kiekvienas asmuo, kuris išmeta, meta ar sukrauna statybų šiukšles, nurodys miesto žmonių vyriausybei užsakyti pataisą per terminą ir įspėti miesto liaudies vyriausybę.Jis taip pat skyrė baudą 5000 juanių ir mažiau nei 50 000 juanių vienetui, o atskirai įstaigai – mažesnė nei 200 juanių bauda.


„Nanchongo miesto aplinkos sanitarijos valdymo reglamentai“ Nanchongo mieste “.

17 straipsnis Miesto kelyje važiuojančios transporto priemonės turi būti tvarkingai tvarkingas ir pakrauti išsibarsčiusiomis ar skystinėmis medžiagomis, ir turi paimti griežtą sandarinimo apsaugos priemonę, o ne nuotekos; sukelti taršą.

46 straipsnis. Šių taisyklių 17 straipsnio nuostatos, transporto priemonės, važiuojančios miesto kelių keliu, gabenamos išsibarsčiusiomis ir sklandžiomis medžiagomis, o griežtos sandarinimo apsaugos priemonės nebus pritaikytos.Jei ji pašalinama iš išlaidų, išlaidas padengia neteisėtas veikėjas;Jei padangų juostos purvas į miesto kelią sukelia taršą, jai bus liepta ją ištaisyti, o 100 juanių bauda daugiau nei 500 juanių už 100 juaniųEsmė

Nuotrauka | Liu Hongmei

Redaguoti | Liu Hongmei

Redaktorius | Ačiū Zuikis

Šaltinis | Peng’an County išsami teisėsaugos brigada