7 būdai, kaip atkurti sausrą ir nutraukti sausrą ir dykumos | Jungtinių Tautų aplinkos planavimo departamentas išleistas
3 mins read

7 būdai, kaip atkurti sausrą ir nutraukti sausrą ir dykumos | Jungtinių Tautų aplinkos planavimo departamentas išleistas

[Kinijos žalios spalvos naujienos] Dirvožemis yra atmosferos žiedų, vandens žiedų, uolienų žiedų ir biosferos matuoklis. Žemės paviršiaus elementų ir žmonių apsauga.

Tačiau dėl tokių veiksnių kaip klimato pokyčiai ir žmogaus veikla, sausra, dykumėjimas ir žemės degeneracija tapo skubiausiais aplinkos iššūkiais šiandien.Pasaulyje yra net 40 proc., O apie 2 milijardus hektarų žemės sumažėjo, o tai daro įtaką daugiau nei 3 milijardams žmonių.Be to, yra sveikos žemės degradacijos, prilygstančios keturių futbolo laukų dydžiui per sekundę.

Todėl JT aplinkos planavimo agentūra paskelbė, kad 2024 m. Birželio 5 d. Pasaulio aplinka buvo sutelkta į žemės susigrąžinimą, prevenciją ir dykumos ir sausros pasipriešinimo kontrolę.Neseniai ji išleido 7 būdus, kaip atkurti žemę, briauną sausrą ir dykumą.

Paveikslėlio šaltinis: JT aplinkos administracijos vieša ataskaita

1. Praktikuokite tvarų žemės ūkį

Investicinė atsinaujinanti žemės ūkis gali padidinti maisto gamybą, apsaugoti ekosistemą ir suteikti tvaraus žemės ūkio plėtros kelią.

2. Išsaugokite dirvožemį

Sveikas dirvožemis yra svarbus anglies mainai, o tai turi didelę reikšmę 95%mūsų maisto gaminti.Palaikymas ekologiškas žemės ūkis gali išlaikyti derlingą ir daugialypę žemės.

3. Apsaugokite miltelių laikmeną

Miltelių terpės, tokios kaip bitės ir šikšnosparniai, yra labai svarbūs grūdų pasėliams.Sumažinti taršą ir apsaugoti buveines yra raktas į jų išgyvenimą.

4. Atkurti gėlo vandens ekosistemą

Gėlo vandens korpusas palaiko milijardus žmonių pragyvenimo šaltinį ir taip pat gali atsispirti ekstremaliems orams.Svarbu pagerinti vandens kokybę ir atkurti upes bei šlapžemes.

5. Atkurti pakrantės ir jūrų zoną

Jūrų būtybės palaiko 3 milijardų žmonių pragyvenimo šaltinį.Norėdami apsaugoti jūrų sveikatą, turime atkurti mangroves ir koralų rifus.

6. Tegul gamta grįžta į miestą

Įtraukite natūralias erdves miesto vietose, kad pagerintumėte gyvybingumą.Investuokite į miesto miškus ir žalius stogus ir atlikite vandens apsaugos darbus, kad praturtintumėte miesto aplinką.

7. Surinkti lėšas darbui atkurti

Kiekviena investicija naudojama žemės susigrąžinimui, o jūs galite gauti iki 30 USD.

Dirvožemio atsigavimas, sausros ir dykumos pažeidimas yra svarbi priemonė siekiant užtikrinti dirvožemio sveikatą ir pasiekti tvarų dirvožemio naudojimą.Dirvožemio atkūrimo projektai ne tik priklauso nuo šalies investicijų ir įgyvendinimo, bet ir reikalauja daugiau įmonių. taupyti maistą.

Manau, kad tol, kol visi aktyviai dalyvaus, jis tikrai grąžins dirvožemį į sveikatą ir tikrai paliks gamtos lobį, kuris niekada nebus išsekęs ateities kartoms.

Nuorodos:

1. Shen Renfang, Yan Xiaoyuan, Zhang Ganlin ir kt. Nauju laikotarpiu dabartinis Kinijos dirvožemio mokslo plėtros būklė ir strateginis mąstymas.

2. 7 būdai, kaip atkurti sausrą ir dykumą

https://mp.weixin.qq.com/s/bqelr4jyk0lq0somkax3pa

3. Undituotas mūsų legas.

https://www.un.org/observances/desertification-Day

Wen |

Tyrimas |

Redaktorius |